Comunitate

Suntem un membru responsabil al comunitatii din care facem parte. Sustinem initiative, proiecte si organizatii care contribuie la dezvoltarea unei societati mai bune, cu respect fata de oameni, valori si mediu.

2016

Plantăm fapte bune în România

Votată de angajaţii BCR Leasing drept cea mai bună activitate dedicată lor în anul 2016, acţiunea naţională de împădurire, organizată de Asociaţia EcoAssist în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în România”, a reunit un număr important de voluntari BCRL Leasing însoţiţi de familie şi copii. Aceştia s-au alăturat celor  1.225 de voluntari care au plantat în aceeaşi zi - 19 noiembrie 2016 - 27.500 puieţi de salcie pe o suprafaţă de 24 de hectare, într-un gest de responsabilitate şi entuziasm. 

Iată câteva dintre gândurile celor care aşteaptă cu nerăbdare să vadă pădurea crescând: 

„Participarea mea a venit din dorinţa de a schimba în bine mediul din jurul nostru, de a ajuta. Trecem printr-o perioadă în care se pare că am uitat unii de alţii şi am simţit că trebuie să fac ceva pentru semenii mei, nu numai pentru cei apropiaţi, cunoscuţi. Pădurea este cel mai benefic dar pe care îl putem face semenilor noştri şi generaţiilor care vin. De aceea, trebuie să ne îndepărtăm din când în când de confortul cotidian. Trebuie să deschidem ochii mai des, să ne uităm în jur şi să ajutăm oricând putem, dezinteresat, la refacerea echilibrului naturii. Cu „Plantăm Fapte Bune” am cunoscut o lume aparte, care reuşeşte să facă acest lucru.” - Răzvan Boceanu - Coordonator Restructurare Credite

„Întotdeauna mi-am dorit să pot transpune la o scară mai largă toată activitatea din grădina noastră, precum şi iubirea mea pentru plante. Iniţiativa “Plantăm fapte bune în România” mi-a oferit ocazia  şi contextul aşteptat. Am mobilizat pentru “operaţiunea Jegălia” toată familia: soţul şi cei doi copii.  Am plantat cu entuziasm, fiecare după puteri! Copiii au fost foarte încântaţi, abia aşteptând să revadă copăceii în vegetaţie, la primăvară.” - Georgeta Bejinaru - Consilier Juridic

Contează mult o dorinţă împlinită!

BCR Leasing IFN se implică pentru al doilea an consecutiv în susţinerea Fundaţiei Make-a-Wish România, înfiinţată în 2014 pentru a aduce speranţă şi bucurie copiilor aflaţi în situaţii medicale grave. Prin modesta noastră contribuţie, dorim să participăm şi noi la îndeplinirea dorinţelor copiilor incluşi în programele fundaţiei.

Make-a-Wish România este parte a Fundaţiei Internaţionale Make-a-Wish, fondată în 1980, în Phoenix, Arizona, USA. Fundaţia are 38 de afiliaţi şi derulează activităţi în aproape 50 de ţări.

Din păcate, în România există aprox. 100.000 de copii pe an care suferă de boli care le pun viaţă în pericol iar peste 50% dintre aceştia îşi petrec viaţă prin spitale. Aceştia sunt cei cărora fundaţia le acordă sprijinul sau, asumându-şi misiunea de a crede în puterea generatoare de speranţa şi energie a dorinţei îndeplinite. Iar noi împărtăşim acest crez.

BCR Leasing - Zâmbete şi speranţă de 1 iunie

Pentru a aduce un zâmbet şi multă speranţă copiilor internaţi la secţia de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, BCR Leasing a organizat o acţiune de voluntariat, susţinută cu entuziasm de toţi angajaţii.

La iniţiativa unui grup de colege s-au strâns donaţii în bani, atât din partea companiei cât şi a voluntarilor, s-au colectat jucării şi cărţi, s-au achiziţionat consumabile sanitare şi materiale de îngrijire. Darurile au fost ambalate cu grijă şi oferite din inima tuturor copiilor care aveau nevoie de o mică bucurie. Şapte dintre colegii noştri au mers la spital, au dăruit dragoste şi au primit zâmbete. 

„Este 1 iunie. Toţi copiii ar trebui să simtă astăzi că sunt sărbătoriţi, cu atât mai mult cei care trec prin momente dificile”, a spus Cristina, care a preluat organizarea voluntarilor. 

Şi pentru că la Fundeni nu s-au terminat toate darurile, cele rămase au fost donate Asezamanatului Cultural de la Parohia Mărcuţa, unde preotul paroh finaliza pregătirile pentru o acţiune dedicată copiilor defavorizaţi.